Gouden Speurlijn 2024

Dit jaar werd de Gouden Speurlijn weer georganiseerd door Kringgroep Frisiana in Leeuwarden. Anita en Gerda hebben dit jaar meegedaan aan dit evenement. Deze wedstrijd bestaat uit vier zaterdagen speuren in verschillende omstandigheden. Drie keer in Leeuwarden en één keer in Bolsward. De eerste keer was op 6 januari. De velden waren erg nat en ook waren er ontzettend veel muizengaten. Gerda heeft op deze dag haar IGP 1A certificaat binnen gehaald. Op 13 januari was de tweede dag. Het was een ontzettend zware dag. Wederom kletsnat, muizen en ook nog eens de vorst die uit de grond trok

.

Heel veel mensen zijn die dag dan ook gezakt. Gerda kwam deze dag wel door met 85 punten. De derde wedstrijd, 3 februari, was in Bolsward. Daar waren de velden een stuk beter. Mooie lengte gras, vrij droog. Wel stond er een erg harde wind. Daardoor hadden veel honden het moeilijk. En ook deze dag zijn er veel honden gezakt. De laatste dag, 10 februari, was weer in Leeuwarden. De dagen ervoor was er weer flink regen gevallen waardoor de velden weer erg nat waren. Ook deze keer weer heel veel gaten. Deze dag zijn er ook weer een hoop mensen gezakt maar ook zijn er mensen geslaagd met mooie punten. We hebben genoten van deze vier zaterdagen. We hebben een hoop nieuwe mensen ontmoet en een bak aan ervaring opgedaan.

.