NIEUWS & UITSLAGEN

Gouden Speurlijn 2024

Dit jaar werd de Gouden Speurlijn weer georganiseerd door Kringgroep Frisiana in Leeuwarden. Anita en Gerda hebben dit jaar meegedaan aan dit evenement. Deze wedstrijd bestaat uit vier zaterdagen speuren in verschillende omstandigheden. Drie keer in Leeuwarden en één keer in Bolsward. De eerste keer was op 6 januari. De velden waren erg nat en ook waren er ontzettend veel muizengaten. Gerda heeft op deze dag haar IGP 1A certificaat binnen gehaald. Op 13 januari was de tweede dag. Het was een ontzettend zware dag. Wederom kletsnat, muizen en ook nog eens de vorst die uit de grond trok

.

Heel veel mensen zijn die dag dan ook gezakt. Gerda kwam deze dag wel door met 85 punten. De derde wedstrijd, 3 februari, was in Bolsward. Daar waren de velden een stuk beter. Mooie lengte gras, vrij droog. Wel stond er een erg harde wind. Daardoor hadden veel honden het moeilijk. En ook deze dag zijn er veel honden gezakt. De laatste dag, 10 februari, was weer in Leeuwarden. De dagen ervoor was er weer flink regen gevallen waardoor de velden weer erg nat waren. Ook deze keer weer heel veel gaten. Deze dag zijn er ook weer een hoop mensen gezakt maar ook zijn er mensen geslaagd met mooie punten. We hebben genoten van deze vier zaterdagen. We hebben een hoop nieuwe mensen ontmoet en een bak aan ervaring opgedaan.

.

Bedankt!

Dicky bedankt voor alle uren grasmaaien!

Aftreden voorzitter Anna Rozeboom-Nolmans

Anna is niet zomaar iemand. Zelf en samen met haar man Willem heeft zij haar sporen verdiend in de africhting van de Dobermann. Zij dragen de Dobermann dan ook al jarenlang een warm hart toe. Dat zie je niet alleen in de africhting maar ook in de betrokkenheid naar de vereniging. In het jaar 2000 zijn ze lid geworden en vanaf het begin hebben zij zich met overgave ingezet voor HSV De Ommelanden en KG Martinistad. Anna eerst in de kantine en later als bestuurslid en Willem als pakwerker.

Ook weet Anna zeer veel van ons geliefde ras de Dobermann. Honden, eigenaren en afstamming, ze kent met naam en toenaam.

Samen hebben ze mooie resultaten behaald met hun honden. Hun teefjes Bibi Queen Victoria v/d Fivelborgh en Affra van Sombranega heeft Anna zelf naar IPO 3 gebracht en met Bibi heeft ze ook nog wedstrijden gedaan. Met Clint van de Dobermannborgh, Dylan van de Dobermannborgh, Charley van het Donauhof, Drago v/d Fivelborgh en Falco v/d Fivelborgh heeft Willem mooie resultaten behaald. Anna heeft hem daar altijd volledig in gesteund zowel thuis als op het trainingsveld. Ook heeft zij jarenlang achter de bar gestaan in onze kantine.

In 2021 nam Anna het voorzitterschap van HSV de Ommelanden op zich. Het zijn geen gemakkelijke jaren geweest, dit kwam in hoofdzaak door alle Coronaperikelen waar alle sportverenigingen onder gebukt gingen maar samen met de leden heeft zij er toch het beste van weten te maken.

Wij als HSV de Ommelanden zijn Anna dan ook zeer erkentelijk voor de betrokkenheid en de vele jaren die zij als lid,  kantinemedewerker en bestuurslid in onze
mooie club heeft gestoken.

Bedankt hiervoor Anna en we hopen jullie nog lang te mogen treffen op de club.

Namens het bestuur van HSV de Ommelanden

Aftreden voorzitter Luppo Kuper

Luppo Kuper, een “begrip” in de Dobermann- en hondensportwereld. Een man met veel passie en liefde voor De Dobermann. Niet alleen voor het ras maar ook voor de vereniging. Luppo is meer dan 25 jaar voorzitter geweest van HSV De Ommelanden en sinds 2015 ook van KG Martinistad. Met veel passie, ervaring en deskundigheid heeft hij menig beginnend en ervaren lid van beide verenigingen geholpen om verder te komen en zich te ontwikkelen in de door ons zo geliefde sport. Ook niet-leden werden met net zo veel inzet geholpen. Hij was jarenlang het boegbeeld. Wie kende hem niet, alles in zijn eigen herkenbare, duidelijke stijl.  

Met zijn honden was hij succesvol, zodra de IPO 3 was gehaald werden de wedstrijden gedraaid, ook hier liet hij zijn sporen na. We zullen niet alles opnoemen, maar met Victoria van de Barbierhoeve werd hij 2 maal Nederlands Kampioen en met haar als stammoeder werd het eerst Fivelborgh nest gefokt. Met veel plezier en trots werden er 7 nestjes gefokt.

Helaas voor ons, maar heel begrijpelijk is de tijd gekomen dat Luppo een stap terug wil doen in het bestuurlijke gebeuren. In 2021 nam hij als voorzitter al afscheid van HSV de Ommelanden en afgelopen oktober was het zover dat hij ook de voorzittershamer van KG Martinistad neerlegde. Als “nieuw” bestuur zijn wij Luppo heel veel dank verschuldigd voor wat hij al die jaren voor ons heeft betekent. Niet alleen op de voorgrond, maar ook op de achtergrond. Ook mogen wij niet vergeten Luchien te bedanken, immers stond zij altijd aan Luppo’s zijde, zonder haar had hij niet zoveel tijd en energie aan de vereniging kunnen besteden.

Gelukkig zien we Luppo nog wel op het veld met zijn beide honden Fede en Yarah, stil zitten is niet aan de Kupers besteed J.

Luppo bedankt voor alles!!!

 

Bestuur KG Martinistad.
André Abbring, voorzitter
Anna Rozeboom-Nolmans, secretaris
Appie Pleiter, penningmeester

UITSLAGEN

UITSLAGEN 2016
VZH/ IPO/ SPH EXAMEN 14 mei KM: I. van Welie PL. GELEIDER VER. HOND RAS CERT. A B C TOTAAL 1 B....
DSC_0060
UITSLAGEN 2015
20 september Wedstrijd NOORDERLICHTBOKAAL * KM: A: G. List, B: B. kleinhesselink en C: B. Ekhart Pl. Geleider Ver. Hond Ras Cert. A B C Totaal Kwal. 1 B....
UITSLAGEN 2014
22 november Examen VZH/IPO/SPH * KM: F. Matekovic Pl. Geleider Ver. Hond Ras Cert. A B C Totaal Kwal. 1 P....
UITSLAGEN 2013
26 oktober Examen VZH/IPO/SPH *KM: A. Stam Pl. Geleider Ver. Hond Ras Cert. A B C Totaal Kwal. 1 L....